Errata

Errata tweede druk Januari 2010

In de tweede druk van ‘Professioneel zingen voor iedereen’ (Januari 2010) zijn een paar fouten verbeterd.

  1. Op pag 61 lees je dat je je armen vanuit het midden moet openen. De pijlen in de illustratie staan dus de verkeerde kant op. Hieronder de verbeterde illustratie.
  1. Op pag. 233 staat bij nummer 5 (Op je tellen passen): Je beweegt van rechts naar links op de eerste en derde tel, daarbij knip je met je vingers op de tweede en vierde tel. Het volgende legt iets beter uit wat ik bedoel: Je beweegt naar rechts op de eerste tel en naar links op de derde tel, daarbij knip je met je vingers op de tweede en vierde tel.
  1. Pag 277 Proximity-effect. De eerste zin is: Als je een dynamische microfoon iets verder van je mond af houdt, zullen de hoge tonen wat eerder wegvallen dan de lage. Maar, zoals ook uit de zin die erna staat blijkt, het is precies andersom. Er moet staan: Als je een dynamische microfoon iets verder van je mond af houdt, zullen de lage tonen wat eerder wegvallen dan de hoge.
  1. Op bladzijde 402 ontbreekt een credit: De foto op blz 300-301 is een detail van het kunstwerk ‘ARCADIA/UTOPIA’ door Robin Brailsford (USA).

En dan nog (dit is ook in de tweede druk nog niet verbeterd):

  1. Op blz. 132 staat in de laatste alinea: ‘..omdat ze dan automatisch het harde gehemelte optrekken.’ Dit moet zijn het zachte gehemelte.
  1. Op blz. 223 en blz 314 staat: ‘Op de binnenflap van dit boek…’ Dit moet zijn: ‘Op blz 23 van dit boek…’ Daar vind je namelijk een plaatje van een keyboard met daarbij de notennamen
  1. Op blz 210 staat onder het kopje ‘3. Interpreteren’ : ‘Uit het onderzoek in de fases 2 en 3 ontstaat..’ dit moet zijn: “Uit het onderzoek in de fases 1 en 2 ontstaat..’.
  1. Op blz 89 staat in het muziekvoorbeeld een foute noot. In de tweede maat staat de noot B onder het woord ‘day’, dit moet een C zijn.