Pers, quotes en reacties

Bulletin – Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen

Juni 2009

Door haar toegankelijke manier van schrijven en persoonlijke toon is het een aanrader om dit boek van voor tot achter te lezen. Maar voor de meeste zangers zal het bij uitstek geschikt zijn om te gebruiken voor onderwerpen die op dat moment voor hem of haar relevant zijn. Het boek levert een schat aan informatie en zal voor menig vocalist een praktisch handboek zijn. Het lezen van dit boek zal bovendien bijdragen aan muzikale zelfstandigheid en autonomie, of op z’n minst de zanger uitnodigen daar aan te werken. Ineke heeft met het schrijven van dit boek een bewonderenswaardige prestatie geleverd en ik durf met zekerheid te zeggen dat dit het eerste Nederlandstalige zangboek is wat zo compleet is!

M#O.nl

Een open handboek, waarin de lezer zijn eigen route kan uitstippelen en op zoek kan gaan naar de informatie die hij of zij nodig heeft.’

Voor de gebruiker een rijke bron waarin theorie en praktijk voortdurend in elkaar overgaan.

Van een boek lezen ga je niet beter zingen, maar ‘Professioneel zingen voor iedereen’ zet je op het goede spoor.

Volkskrant webwinkel

      ‘Voor het eerst een begrijpelijke uitleg over alle aspecten van het zingen en over hun samenhang!. Veel geïsoleerde manieren en trucjes, die ik van diverse zangdocenten heb geleerd, vallen op hun plaats en het waarom ervan wordt duidelijker. De uitleg is niet alleen theoretisch, want juist door de oefeningen te doen kan je veel zelf voelen en ervaren. En dan heb ik nog maar een heel klein deel van het oefenmateriaal uitgeprobeerd! ‘(Geplaatst op 29-10-09)

      ‘Heel bruikbaar boek! Ik ben er blij mee, en heb er veel aan.’ (Geplaatst op 21-10-09)

      ‘Die schrijfster rules!’ (Geplaatst op 17-10-09)